Musta torni

Tolosen kanssa taas eilen elokuvakokemuksia hankkimassa. Tällä kertaa Musta torni. Sai tosi huonot arvostelut ainakin dome.fi:ssä. No, sehän tarkoittaa, että pätkä voisi olla nautittava eli ns. hyvä, joten sinne.

No oli se aika tyhjänpäiväinen.

Käsittämättömän yksinkertainen juoni, eli universumeiden, joita on siis useita, välissä on jossakin sellainen musta torni, jota tarvitaan ilmeisesti vain pystyssä pysymään, että kaikki universumit eivät tuhoudu. Meidän universumissa maapallolla ja New Yorkissa jo vähän maa järisee, kun kovasti se pääpahis eli paholaisenomainen (jos niin edes voi sanoa) dude hankkii vangeikseen nuoria lupaavia yksilöitä luovuttamaan aivoenergiaansa, jonka hermeettinen tykki muuntaa energiaksi, joka lähtee soihtuna taivaalle, ja osuu lopulta siihen mustaan torniin.

Kestääkö torni? Saapuuko ratsuväki ajoissa? Ratsuväkeä edustavat Jake, nuori teini-ikäinen kaveri, jolla on niin mahtavat psyykkiset kyvyt että ei oo ennen nähtykään sekä toisesta ulottuvuudesta löytyvä Revolverisankari, mustaihoinen, kaikkeen kyllästynyt pyssysankari, joka haluaa vain kostaa.

Eikös tämä perustukin johonkin Stephen Kingin romaaniin, joten eräänlaista kauhuntynkääkin siinä on olevinaan. Tunnelma on nimittäin koko ajan aika synkkä, eikä nauruntyrskähdyksiä katsomosta kuulu, kuten kuului edellisessä Valerian -elokuvassa. Hyviksiäkin kaatuu kuin heinää, ilmeisesti, ettei katsoja voisi olla varma lopputuloksesta.

Elokuvan nimi on musta torni, eli olettaisi sen olevan tavallaan pääosassa. Se kuitenkin on turha toivo, näytetään vaan välähdyksiä, kun se ottaa iskuja vastaan, sisälle ei päästä kurkkaamaan eikä ole mitään tietoa, ketä siellä on, miten he voivat ja mistä sen universumeita koossapitävä voima yleensäkin muodostuu. Höh.

Jäljelle jää nautittavaksi kai vain tietokonetehosteet, ja nehän pelastavatkin, mitä pelastettavissa on. Eilen vielä ajattelin kolme tähteä viidestä, mutta yön yli nukuttuani annan vain 2,5 / 5 *****

Tietoa kirjoittajasta

joreboy

Akustisesta musiikista pitävä bussikuski kokeilemassa siipiään blogaajana.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.