Mahtava päivä.

Ensinnäkin on vapaapäivä. Ei sikäli, tykkään käydä töissäkin, mutta tänään jatkoin lauantaina aloitettuja pihahommia ja talonkohennuksia. Puolitoista vuotta sitten maalin loppumiseen keskeytynyt perustuksen maalausoperaatio sai tänään jatkoa ja nyt homma on ohi. Ei ollut vaikea, mutta se ryhtyminen piti ensin selättää. 45 minuutin homma! Ihanaa kuin ei jaksanut keksiä naurettavia tekosyitä enempää. Esim. ’on niin kylmä ettei voi maalata’ tai ’on syksy’, ’on kevät’, ’siellähän sataa’, ’on selkä kipeä’ ym.

Leikkasimpa vielä pensaita, ja polttelin oksia takapihan grillissä. Hyvin paloivat, kun pisti pohjalle pojan vanhaa keittiökaapistoa. Siinä sitten Spotify soimaan niistä Sennheiserin nappikuulokkeista, joita olen täällä jo mainostanutkin. Kiva hiljainen hetki itsensä ja nuotiontuijotuksen kanssa auringonvalon hiljaa hiipuessa.

Mutta ei siinä vielä kaikki.

Tänään alkoi (tai ainakin sain ilmoituksen) Netflixiltä se uusi Star Trek Discovery -sarja (jonka piti alkaa ensin tammikuussa, sitten toukokuussa ja onneksi nyt syyskuussa sentään). Onhan se taas aika huikeaa. En osaa puolentoista jakson katsomisen perusteella arvioida käsikirjoitusta, mutta henkilöhahmot uppoavat mulle nikottelematta ja myöskin ne tietokone-efektit ovat tätä päivää, kuinkas muutenkaan.

Star Trekkiähän jo elokuvapuolella uudistettiin kovastikin, jopa niin, että piti alkaa jo puhumaan ’vaihtoehtoisesta jatkumosta’ kun poikettiin tarpeeksi alkuperäissarjojen teemoista, vannoutuneimpien fanien mielet pahoittaen.

Sama meininki tuntuu jatkuvan täälläkin, käsittääkseni ollaan ajassa ennen kapteeni Kirkin päiviä ja ainoa henkilö, jolla on yhteys vanhaan kunnon Star Trekkiin, on vulkaani Sarek, jota vahvasti otaksun Spockin isäksi.

Nyt kuitenkin ajaudutaan sotaan klingonien kanssa. Jos Star Trek The Next Generationin klingoni Worfilla, kuten muillakin lajitovereillaan on otsakuvioiden lisäksi tuuhea pitkä tukka, nämä klingonit ovat käyneet läpi todellisen muodonmuutokset. Hiuksista ei ole kellään enää tietoakaan ja nenäkin on joka äijällä nyt n. 300 % isompi kuin ennen. Saapas nähdä, onko tällä mitään tekemistä klingonin aiemminkin selittämättömiksi jääneiden muutosten kanssa, jossain vaiheessahan klingonit olivat aika lailla ihmisten näköisiä. Mutta tuskimpa, veikkaan.

Katotaan nyt, mutta kyllähän se tosi hyvälle näyttää. Kiitos Netflix. Olet tuhannesti parempi firma kuin esim autovuokraamo Sixt, joka ei tuo pelkkää hyvää mieltä asiakkaalle, tai esim. maailman surkein firma British Airways, jonka mainitsemista samassa lauseessa pyydän nyt heti anteeksi…

Ja eikun musäpläjäykseen, kuten tavaksi tullut on. Arvotaan seuraava biisi:

Tietoa kirjoittajasta

joreboy

Akustisesta musiikista pitävä bussikuski kokeilemassa siipiään blogaajana.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.